CureTape tegen hooikoorts klachten

hooikoorts-poster-fysiotapeFysiotherapie van Veenendaal biedt vanaf vandaag de mogelijkheid om, middels een nieuwe tape techniek, uw klachten bij hooikoorts te verlichten.

Ongeveer 20% van de Nederlanders heeft in meer of mindere mate last van hooikoorts klachten. Medicatie tegen de verschijnselen hiervan zijn niet altijd even effectief. CureTape heeft een nieuwe tapemethode ontwikkeld die in veel gevallen een positief effect heeft bij de bekende hooikoorts verschijnselen (branderige ogen, traanogen, loopneus, verstopte neus, benauwdheid etc).

Omdat de tape geen negatieve bijverschijnselen kent, is het een veilige manier van behandelen, die voor iedereen geschikt is om te proberen. De tape geeft meestal na 1 x aanbrengen verlichting van de klachten, maar kan indien nodig vaker worden toegepast.

Let op: Deze tape-methode betreft geen fysiotherapeutische behandeling en komt om die reden niet in aanmerking voor vergoeding vanuit uw zorgverzekeraar.

Bent u benieuwd of deze nieuwe methode ook voor uw klachten verlichting kan brengen? Neem contact op met de praktijk op 0252-515795 of mail.

 

Bron: https://www.fysiotape.nl/

Vergoeding knie- en heup artrose

Sinds 2018 zijn nieuwe regels van toepassing omtrent vergoeding van fysiotherapie bij knie- of heupartrose.

Voor u betekend dit, dat 12 behandelingen voor deze vormen van artrose vergoed worden vanuit de basis verzekering. Hierover betaalt u dus uw eigen risico. U heeft overigens geen verwijzing nodig om voor vergoeding in aanmerking te komen.

Een aantal zorgverzekeraars kiest er daarnaast voor om vergoeding voor artrose van de knie of heup ook niet meer vanuit de aanvullende verzekering te vergoeden. Heeft u vragen over hoe dit voor uw zorgverzekeraar werkt? Vraag het bij uw therapeut of bel met de praktijk, wij beantwoorden uw vragen graag. Daarnaast is het altijd goed om bij uw eigen zorgverzekeraar na te gaan hoe dit geregeld is.

Graag tot ziens in de praktijk

Nieuwe collega Roy van Leeuwen

In verband met uitbreiding verwelkomen wij vanaf 21 november een nieuwe collega in de praktijk.

Roy is afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam en heeft ervaring opgedaan tijdens zijn stages als fysiotherapeut. Hij is gemotiveerd om u als therapeut te ondersteunen bij alle klachten aan het bewegingsapparaat of in uw revalidatie.

Roy is aanwezig op dinsdag van 10.00 – 19.30 uur en op vrijdag van 08.00 – 18.00 uur.

Lekker in je lijf

In Hillegom kunnen mensen met een AV gemeentepolis van Zorg en Zekerheid deelnemen aan het programma ‘Lekker in je Lijf’ voor volwassenen. Dit programma wordt volledig vergoed door Zorg en Zekerheid.

Om voor het programma in aanmerking te komen moet u voldoen aan de volgende eisen:

– U bent 18 jaar of ouder

– U heeft overgewicht (BMI 25 of hoger)

– U heeft een gemeentepolis van Zorg en Zekerheid (AV-gemeente TOP of Standaard)

Wat houdt het programma in?

U werkt 18 weken lang aan een betere conditie en gezondheid onder begeleiding van uw fysiotherapeut. In de eerste periode krijgt u 2 keer per week les, later 1 keer. Daarnaast gaat u samen met uw fysiotherapeut kijken naar sportmogelijkheden na afloop van het programma. Een diëtiste informeert u over gezonde voeding en er is ruimte voor gezelligheid tijdens het programma. De focus van het programma ligt op in beweging komen en je lekkerder in je lijf te voelen.

Wilt u meer informatie? Neem contact op met de praktijk en vraag naar Fianne van Veenendaal

Twee behandelingen op 1 dag

Soms merken wij binnen de praktijk dat cliënten tevens elders onder behandeling zijn. Bijvoorbeeld voor aanvullende specialistische therapie, welke nodig is om klachtenvrij te kunnen functioneren. Hiervoor hebben wij uiteraard alle begrip.

Helaas is door de wetgever bepaald dat twee behandelingen voor fysiotherapie op 1 dag niet gedeclareerd mogen worden. Mocht dit wel gebeuren, worden behandelingen door de verzekeraar afgewezen en moeten wij het verschuldigde bedrag bij de cliënt in rekening brengen.

Om misverstanden te voorkomen raden wij u aan ons te melden dat u tevens elders therapie volgt. Zo kunnen wij met het maken van afspraken rekening houden met de afspraken elders om het maken van extra kosten te voorkomen.

Nieuwe Collega Richelle Zuijderduijn

Vanaf 29 mei is Richelle Zuijderduijn werkzaam in onze praktijk.

Richelle is in 2014 afgestudeerd als fysiotherapeute en sindsdien werkzaam. Richelle heeft zich toegelegd op lymfedrainage en heeft zich hiervoor in 2016 geschoold, hiermee is zij een waardevolle toevoeging op onze andere oedeemtherapeuten, Katinka en Maayke. Daarnaast is Richelle natuurlijk voor uw overige klachten ook beschikbaar.

Richelle is aanwezig op maandag van 10.00 – 20.30 uur, woensdag van 08.00 – 18.00 uur en donderdag van 10.00 – 20.00 uur.

We wensen Richelle veel werkplezier en hopen op een langdurige samenwerking!

Pinnen

pin-logoVanaf 2017 is het mogelijk om bij Fysiotherapie van Veenendaal met PIN te betalen. Dit geldt over het algemeen voor mensen zonder aanvullende zorgverzekering, of  die het aanvullend pakket reeds gebruikt hebben. Contante betaling is ook nog steeds mogelijk.

Bent u benieuwd wat de kosten zijn van niet aanvullend verzekerde zorg? Klik hier

Graag tot ziens in de praktijk!

 

Schouder Netwerk

Fysiotherapie van Veenendaal is sinds kort toegetreden als aspirant-lid tot het Schouder Netwerk Kennemerland. Fred en Fianne hebben zich beiden toegelegd op het behandelen van uw (complexe) schouderklacht, en zijn door het volgen van verschillende cursussen gespecialiseerd in het behandelen hiervan.

Momenteel wordt met behulp van de laatste scholing zorg gedragen dat zij ook toe kunnen treden als volwaardig lid.

Bent u benieuwd naar het schouder netwerk? Kijk eens op de website http://www.schoudernet.nl

Heeft u schouderklachten? Maak een afspraak met de praktijk: klik hier

Fysiotherapie van Veenendaal op Facebook!

facebooklogoSinds kort is Fysiotherapie van Veenendaal ook actief op Facebook!

Wilt u graag op de hoogte blijven van nieuws rondom verzekeringen, klachten, behandelmogelijkheden en andere informatie omtrent gezondheid en de praktijk? Kijk op www.facebook.com/fysiotherapievanveenendaal en like onze pagina om het laatste nieuws te blijven volgen.

Ook de website zal natuurlijk gebruikt blijven worden om het laatste nieuws omtrent ons, onze collega’s en samenwerkingen, en de laatste behandeltechnieken met u te delen.

Graag tot ziens in de prakijk,

Fysiotherapie van Veenendaal

Fysiotherapie bij etalagebenen effectief!

Uit nieuw, recent onderzoek blijkt fysiotherapie bij etalagebenen of zogenoemde claudicatio intermittens zeer effectief te zijn. Volgens de laatste inzichten op de lange termijn zelfs effectiever dan de traditionele dotter behandeling door de vaatchirurg. Daarnaast is de behandeling door de fysiotherapeut, met looptraining en oefeningen, ook nog eens gemiddeld 6 x goedkoper dan behandeling door de chirurg.

Bij Fysiotherapie van Veenendaal kunt u bij twee gespecialiseerde fysiotherapeuten terecht voor de behandeling van etalagebenen. Margreet van Dijk en Fianne van Veenendaal zijn beiden aangesloten bij ClaudicatioNet en gespecialiseerd in de effectieve looptraining.

Meer weten over etalagebenen en de mogelijke behandeling ? klik hier voor een filmpje, of klik hier voor berichtgeving met betrekking tot bovenstaande informatie.

Wilt u een afspraak maken met een van onze therapeuten? Bel de praktijk op 0252-515795 of klik op contact voor openingstijden of contact informatie.

Graag tot ziens!

 

 

Contact

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

U kunt ons bereiken via onderstaande gegevens of
door het contactformulier in te vullen.

Fysiotherapie van Veenendaal
Meerlaan 257
2181BP Hillegom

T: 0252-515795
F: 0252-533323
E: [email protected]

Openingstijden:


Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag

8.00 – 21.00
8.00 – 19.30
8.00 – 18.00
8.00 – 20.00
8.00 – 18.00
Alleen in overleg met uw therapeut, indien strikt noodzakelijk. Uw therapeut bepaalt met u de noodzaak van behandeling op zaterdag

Download hier ons PraktijkregelementAlgemene praktijkinformatie en Tarievenlijst.

Website by Webroots