Nieuwe Collega Wouter Blauw

Vanaf 12 augustus zal Wouter Blauw ons team van fysiotherapeuten komen versterken.

Wouter is afgestudeerd fysiotherapeut en zal zich naast de reguliere fysiotherapie bezig houden met de oefengroepen.

U kunt 5 dagen per week bij Wouter terecht, waarbij hij op maandag en donderdag tevens ’s avonds beschikbaar zal zijn.

We hopen op een langdurige en plezierige samenwerking met Wouter!

Manuele Therapie bij Hoofdpijn

Hoofdpijnklachten zijn een veel voorkomend probleem en kunnen grote impact hebben op uw dagelijks leven. Bij een groot aantal vormen van hoofdpijn kan fysio- of manuele therapie hierbij grote verlichting bieden of de klachten zelfs helemaal onder controle krijgen.

Binnen de praktijk is Harm gestart zich te specialiseren in Manuele Therapie bij hoofdpijn klachten. Om u de beste behandeling bij hoofdpijnklachten te kunnen bieden heeft hij aanvullende cursussen gevolgd. Bij een eerste consult worden de klachten in kaart gebracht, in sommige gevallen wordt hierbij gebruik gemaakt van vragenlijsten. In de consulten die hierop volgen wordt de hoofdpijn (meestal vanuit de nek) behandeld. Dit gebeurt door middel van mobilisaties, rektechnieken, houdingsadviezen en oefeningen. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Meld u aan voor een afspraak.

AVG

Als gevolg van de nieuwe AVG wetgeving voert Fysiotherapie van Veenendaal kleine veranderingen toe om uw privacy te waarborgen zoals de wet van ons vraagt. Onze privacyverklaring is vanaf heden te vinden op de website, onderaan de startpagina of hier.

Heeft u vragen naar aanleiding van uw privacy? Vraag ernaar bij onze therapeuten of Mieke van Veenendaal.

Manuele Therapie

Op 20-07-2018 is collega Harm Spilker afgestudeerd als Msc. Manueel Therapeut aan de SOMT University. Dit betekend dat hij, na een studie van 3 jaar, zich ook manueel therapeut mag noemen. Hiermee komt het aantal manueel therapeuten binnen de praktijk op 3. Naast Harm zijn John en Fred ook gespecialiseerd als Manueel Therapeut. Manuele therapie is een aanvulling op de fysiotherapie, en kan bijzonder effectief worden ingezet bij klachten aan de wervelkolom en bijvoorbeeld hoofdpijn. Daarnaast is de manueel therapeut ook gespecialiseerd in het herwinnen van beweeglijkheid in alle gewrichten, indien daar een indicatie voor is. Benieuwd of Manuele Therapie voor uw klachten geïndiceerd is? Neem contact op met de praktijk.

CureTape tegen hooikoorts klachten

hooikoorts-poster-fysiotapeFysiotherapie van Veenendaal biedt vanaf vandaag de mogelijkheid om, middels een nieuwe tape techniek, uw klachten bij hooikoorts te verlichten.

Ongeveer 20% van de Nederlanders heeft in meer of mindere mate last van hooikoorts klachten. Medicatie tegen de verschijnselen hiervan zijn niet altijd even effectief. CureTape heeft een nieuwe tapemethode ontwikkeld die in veel gevallen een positief effect heeft bij de bekende hooikoorts verschijnselen (branderige ogen, traanogen, loopneus, verstopte neus, benauwdheid etc).

Omdat de tape geen negatieve bijverschijnselen kent, is het een veilige manier van behandelen, die voor iedereen geschikt is om te proberen. De tape geeft meestal na 1 x aanbrengen verlichting van de klachten, maar kan indien nodig vaker worden toegepast.

Let op: Deze tape-methode betreft geen fysiotherapeutische behandeling en komt om die reden niet in aanmerking voor vergoeding vanuit uw zorgverzekeraar.

Bent u benieuwd of deze nieuwe methode ook voor uw klachten verlichting kan brengen? Neem contact op met de praktijk op 0252-515795 of mail.

 

Bron: https://www.fysiotape.nl/

Vergoeding knie- en heup artrose

Sinds 2018 zijn nieuwe regels van toepassing omtrent vergoeding van fysiotherapie bij knie- of heupartrose.

Voor u betekend dit, dat 12 behandelingen voor deze vormen van artrose vergoed worden vanuit de basis verzekering. Hierover betaalt u dus uw eigen risico. U heeft overigens geen verwijzing nodig om voor vergoeding in aanmerking te komen.

Een aantal zorgverzekeraars kiest er daarnaast voor om vergoeding voor artrose van de knie of heup ook niet meer vanuit de aanvullende verzekering te vergoeden. Heeft u vragen over hoe dit voor uw zorgverzekeraar werkt? Vraag het bij uw therapeut of bel met de praktijk, wij beantwoorden uw vragen graag. Daarnaast is het altijd goed om bij uw eigen zorgverzekeraar na te gaan hoe dit geregeld is.

Graag tot ziens in de praktijk

Lekker in je lijf

In Hillegom kunnen mensen met een AV gemeentepolis van Zorg en Zekerheid deelnemen aan het programma ‘Lekker in je Lijf’ voor volwassenen. Dit programma wordt volledig vergoed door Zorg en Zekerheid.

Om voor het programma in aanmerking te komen moet u voldoen aan de volgende eisen:

– U bent 18 jaar of ouder

– U heeft overgewicht (BMI 25 of hoger)

– U heeft een gemeentepolis van Zorg en Zekerheid (AV-gemeente TOP of Standaard)

Wat houdt het programma in?

U werkt 18 weken lang aan een betere conditie en gezondheid onder begeleiding van uw fysiotherapeut. In de eerste periode krijgt u 2 keer per week les, later 1 keer. Daarnaast gaat u samen met uw fysiotherapeut kijken naar sportmogelijkheden na afloop van het programma. Een diëtiste informeert u over gezonde voeding en er is ruimte voor gezelligheid tijdens het programma. De focus van het programma ligt op in beweging komen en je lekkerder in je lijf te voelen.

Wilt u meer informatie? Neem contact op met de praktijk en vraag naar Fianne van Veenendaal

Twee behandelingen op 1 dag

Soms merken wij binnen de praktijk dat cliënten tevens elders onder behandeling zijn. Bijvoorbeeld voor aanvullende specialistische therapie, welke nodig is om klachtenvrij te kunnen functioneren. Hiervoor hebben wij uiteraard alle begrip.

Helaas is door de wetgever bepaald dat twee behandelingen voor fysiotherapie op 1 dag niet gedeclareerd mogen worden. Mocht dit wel gebeuren, worden behandelingen door de verzekeraar afgewezen en moeten wij het verschuldigde bedrag bij de cliënt in rekening brengen.

Om misverstanden te voorkomen raden wij u aan ons te melden dat u tevens elders therapie volgt. Zo kunnen wij met het maken van afspraken rekening houden met de afspraken elders om het maken van extra kosten te voorkomen.

Nieuwe Collega Richelle Zuijderduijn

Vanaf 29 mei is Richelle Zuijderduijn werkzaam in onze praktijk.

Richelle is in 2014 afgestudeerd als fysiotherapeute en sindsdien werkzaam. Richelle heeft zich toegelegd op lymfedrainage en heeft zich hiervoor in 2016 geschoold, hiermee is zij een waardevolle toevoeging op onze andere oedeemtherapeuten, Katinka en Maayke. Daarnaast is Richelle natuurlijk voor uw overige klachten ook beschikbaar.

Richelle is aanwezig op maandag van 10.00 – 20.30 uur, woensdag van 08.00 – 18.00 uur en donderdag van 10.00 – 20.00 uur.

We wensen Richelle veel werkplezier en hopen op een langdurige samenwerking!

Pinnen

pin-logoVanaf 2017 is het mogelijk om bij Fysiotherapie van Veenendaal met PIN te betalen. Dit geldt over het algemeen voor mensen zonder aanvullende zorgverzekering, of  die het aanvullend pakket reeds gebruikt hebben. Contante betaling is ook nog steeds mogelijk.

Bent u benieuwd wat de kosten zijn van niet aanvullend verzekerde zorg? Klik hier

Graag tot ziens in de praktijk!

 

Contact

U kunt ons bereiken via onderstaande gegevens of
door het contactformulier in te vullen.

Fysiotherapie van Veenendaal
Meerlaan 257
2181BP Hillegom

T: 0252-515795
F: 0252-533323
E: [email protected]

Openingstijden:


Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag

8.00 – 21.00
8.00 – 19.30
8.00 – 18.00
8.00 – 20.00
8.00 – 18.00
Alleen in overleg met uw therapeut, indien strikt noodzakelijk. Uw therapeut bepaalt met u de noodzaak van behandeling op zaterdag

Download hier: PraktijkregelementAlgemene praktijkinformatie, Privacyverklaring en Tarievenlijst.

Website by Webroots