Heeft u een dotterbehandeling, een hartoperatie of een hartinfarct gehad?

Hartrevalidatie helpt u weer vertrouwen te krijgen in uw hart en lichaam. Door trainen onder begeleiding werkt u aan het verbeteren van uw kracht en uithoudingsvermogen en het herkennen van uw grenzen.

Vaak zijn er klachten als vermoeidheid omdat men een lange tijd weinig of niets heeft kunnen doen. Regelmatig is sprake van angst voor inspanningen en meestal weet men niet goed wat nu wel en niet mag. Hartrevalidatie is een effectieve manier om te leren omgaan met doorgemaakte problematiek aan het hart.

Uit onderzoek is gebleken dat door het volgen van een individueel trainingsprogramma het inspanningsvermogen verbetert. Bij de hartrevalidatie wordt gebruikt gemaakt van fitnessapparatuur in de praktijk.

Wij werken ook samen met het Spaarne ziekenhuis te Hoofddorp, vanuit daar kan het zijn dat u geadviseerd wordt om bij ons de hartrevalidatie te volgen. De praktijk beschikt over een AED hart- defibrillator en de fysiotherapeuten volgen jaarlijks een herhalingscursus reanimatie en AED- gebruik.